29.8.07

* Öğren ki şimdiki sen biraz önceki senden farklı olsun

“Kim 500 Milyar İstemez ki?", "Ay o kadar Riskli ki", "Aha da kaç kiloysan o kadar altın" ve "Şu Halkanın En Zayıfı Kim? Çabuk Def Olup Gitsin, Şeytan Görsün O Salak Yüzünü" gibi yarışmalara katılmayı iyice kafaya koymuş ve belki de bu tür yarışmalar yüzünden artık "hayata daha iyi bakar" (okuduklarına daha dikkat eder, daha çok okur, ayrıntılara daha çok önem verir bir halde) iken tabii ki kafayı önemsiz bilgilerle doldurmamak da gerek...

Ben bir süredir öğrendiklerimi bir süzgeçten geçirerek ilginç veya hayranlık uyandıracak olanları paylaşmak istedim. Esas olan bilginin paylaşımıdır değil mi? Hem belki sen de bilgilerini benimle paylaşırsın. Böylece artık ikimiz de daha çok şey biliyor oluruz.

"Sanat ve Eğlence Dünyası" ile başlıyoruuuuuz. Yani devam edecek.

Rodin’in “Düşünen Adam” adlı heykeli aslında İtalyan şair Dante’nin bir portresidir. (GEÇENLERDE "KİM 500 MİLYAR İSTER?"DE SORU OLARAK ÇIKTI BU...)

Eskimo dilinde “kar”in değişik hallerini tasvir eden 20’den fazla sözcük vardır.

Keman tellerinin yapıldığı malzeme doğal at kılıdır.

Yul Bryner “Kral ve Ben” adlı oyunda 4000’den fazla kez rol almıştır.

Miss Piggy’nin ölçüleri 27-20-32’dir.

“Ben Hur” filminin ünlü at arabası (chariot) yarışı sahnesinde, uzaklarda bir yerlerde kırmızı renkli bir otomobil gözükmektedir.

İngilizce alfabenin tüm harflerini kapsayan “the quick brown fox jumps over the lazy dog” (daktilo yazma eğitimlerinde yararlı bir cümledir) cümlesinin Fransızca’da da bir benzeri vardır: “Allez porter ce vieux whisky au juge blond qui fume un Havane”…Anlamı da “Al şu eski viskiyi Havana purosu içen sarışın yargıca götür”dür.

Cinderella masalının orijinalinde terlikleri kürktendir, ama bir çeviri hatası sonucu terlikler camdan terlik olmuştur.

İlk Oscar ödülleri 16 Mayıs 1929’da verildi.

Issur Danielovitch Demsky 9 Aralık 1916’da doğdu, herkes onu Kirk Douglas olarak tanıdı.

İtalyan şair Dante ünlü eseri “İlahi Komedya”yı tamamladığı gün öldü. (BU DA ILAHİ BİR KOMEDYA OLMUŞ SANIRIM)

Charlie Chaplin’in bastonu bambudandı.

İncil’deki Genesis 1:20-22’ye göre yumurta tavuktan çıkmıştır. (İŞTE BİR MUAMMA ÇÖZÜLMÜŞ OLDU BÖYLECE)

Marlene Dietrich 27 Aralık 1901’de doğmuştur. Zamanın en ünlü aktrislerinden biriydi ve erkekler konusunda bir uzman olarak kabul ediliyordu. Marlene söyle demişti "Kadınların çoğu erkeklerini değiştirmek için çabalar durur ve bunu başardıklarında görürler ki artık o erkek sevdikleri erkek değildir"

Yaşamış en büyük yazarlardan olan William Shakespeare ve Miguel de Cervantes (Don Quixote’un yazarı), aynı gün yani 23 Nisan 1616’da ölmüştür.

Sadece tek bir western film kadın bir yönetmen tarafından çekilmiştir.

Hayata iyi bakın

Blueman

24.01.2002

Hiç yorum yok: