12.9.07

* Donnie Darko

Geçen aylarda sinemalarda sessiz sedasız oynayan çok ilginç bir film...

"Memento"dan beri, izlerken olduğu kadar, izledikten bir süre sonra bile seyircinin beyin kıvrımlarını çalıştırmaya devam eden bir film özlemi çekenler için bire bir...

Richard Kelly'nın yazıp yönettiği film, zamanda yolculuk, paralel evren ve ilgili diğer kavramlara dayanan bir hikayeyi temel alarak aşk, korku ve kendini adama gibi pek çok konudan dem vuran bir bağımsız film örneği... Filme tamamen hakim olabilmek için çok dikkatlı seyretmenin yanında çok iyi hazırlanmış internet sitesinden ve hatta DVD'sinin içindeki kitapçıktan, silinmiş sahnelerden destek almak gerekiyor. imdb sitesinde film hakkında yapılan yazışmalar, tüm bunları yapmış izleyicilerin yazışmaları ile herşeyi özetlemesi açısından iyi bir rehber... Ve filmi tam olarak hazmettiğinizde, aşkı anlatan çok güzel bir yönü de olduğunu farkediyorsunuz.

2 - 30 Ekim 1988 tarihleri arasındaki bir süreyi anlatan filmin o dönem atmosferini ve özellikle de harika birkaç şarkıyı birer ipucu olarak kullanması da 80'ler gençliği için farklı tatlar sunacaktır.

Bir yerlerde rastlarsanız kaçırmamanızı dilerim...

Hayata iyi bakın

Blueman

25.08.2003

Hiç yorum yok: