2.11.07

* Çok sevdiğim bir kitaptır

“Alman yazar Patrick Süskind'in dünyaca ünlü kitabı 'Das Parfüm' (Koku) beyazperdeye uyarlanıyor. Alman Bunte dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre, filmde parfümcü Guiseppe Baldini'yi Hollywood'un ünlü yüzü Dustin Hoffman canlandıracak.
18'inci yüzyılda Paris'te geçen romanın baş karakteri Jean-Baptiste Grenouille'i ise 24 yaşındaki İngiliz Ben Whishaw oynayacak.
Doğuştan ten kokusu olmayan ama müthiş bir koku alma duyusuna sahip olan Jean-Baptiste Grenouille'i konu alan filmin 12 Temmuz'da başlayacak çekimleri Barselona ve Münih'te gerçekleşecek. Yapımın yönetmenliğini ise 'Koş Lola Koş'un yönetmeni Tom Tykwer üstlendi. 66 milyon dolar bütçe ile çekilecek filmin 2006 sonbaharında vizyona girmesi planlanıyor.

41 Dile Çevrildi

İlk kez 1985 yılında yayımlanan 'Koku' Almanca'dan 41 dile çevrildi ve 12 milyondan fazla satarak müthiş bir başarı yakaladı. Alman Spiegel dergisinin 9 yıl boyunca 'best seller' listesinde kalan ve Türkçe'ye de çevrilen kitap, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Japonya'da da çok satanlar listelerinde başı çekti. Kitapta doğuştan ten kokusu olmayan ama çok iyi bir koku alma duyusuna sahip olan Jean-Baptiste Grenouille adlı Fransız gencin..........” (sansür - kitabı henüz okumayanlar için heyecanını kaçırmamak için)

Hayata iyi bakın

Blueman

07.06.2005

Hiç yorum yok: